Telefon
WhatsApp

Fikir Değirmeni Dönmeye Başladı

Türkiye’nin ilk bilim odaklı, yenilikçi, üretim ve geliştirme esaslı -Çocuk ve Genç Kuluçka Merkezi/Fikir Değirmeni  - 2019 yılı  Nisan ayında okulumuzda  şube açarak  hizmet vermeye başladı. 

2019-2020 yeni dönem çalışmalarına ilkokul ve ortaokul grupları ile ayrı  saat aralıklarında  bugün başlanılan merkezin okulumuzdaki şubesinde ,   ilkokul 2.sınıftan 8. Sınıfa kadar her yaş aralığındaki öğrencilere , fikir, proje ve iş geliştirme alanlarında eğitim verilerek geleceğin girişimcilerini yetiştirmek hedeflenmektedir. 

Nisan ayında başlayan ve yeni dönemde kaldıkları yerden  eğitimlerine devam eden öğrenci gruplarına bugün öğretilen  , girişimciliğin  sadece iş kurmak olmadığı.

 Girişimcilik hayatın  her anıdır. Yemek yapmakta bir girişimciliktir. Farklı ürünleri bir araya getirip, yeni tatlar elde etmekte bir girişimciliktir.  Bu doğrultuda öğrencilere bugün verilen görev  farklı konseptlerde sahanda yumurta yapmaktı. Sonrasında  öğrenciler gruplara ayrılıp ilk şirket fikirlerini oluşturdu. 25 lira destek alıp, onunla içecek şirketi kurdular. Ellerinde kendi hazırladıkları içeceklerle okulumuz çevresinde  ilk satışlarını yapan öğrenciler , insanlarla iletişim kurma ve  kendine güvenmenin  dışında parada kazanmış oldular.

Fikir Değirmeninin döndükçe ilginç fikirler  ve projeler üretmesini  , girişimci adayı öğrencilerin çok güzel çalışmalar yaparak hem kendilerine hem topluma faydalı olmalarını diliyoruz.

Fikir değirmeni bu dönem yeni  girişimci adayı öğrenci grupları oluşturmak için kayıtlarına devam ediyor. Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler  Fikir değirmeni genel müdürü Burak Kartal  ile irtibata geçebilir.

Burak Kartal/ Fikir Değirmeni Genel Müdürü

Tel: 0 (507) 624 45 03