Telefon
WhatsApp

OKUL AÇILIYOR

2019-2020 öğretim yılının Mart ayında başlayan pandemi süreciyle uzaktan eğitimle devam edip  26 Haziran da tamamlanan  öğretim sürecimizin iki haftalık yüz yüze telafi dönemi ile   17 Ağustosta  okul başlıyor.

17 Ağustosta öğretim nasıl başlayacak ? Bu sorunun  cevabı  merakla bekleniyor.

 İşte Cevaplar ...

 

17 AĞUSTOS - 28 AĞUSTOS  YÜZYÜZE  EĞİTİM -ÖĞRETİM DÖNEMİ

  1. 17 Ağustos - 28 Ağustos tarihleri arasında  okulumuzda 2 haftalık yüz yüze telafi eğitimi hafta içi  beş  gün 9.30-16.00 saatleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler telafi eğitimine serbest kıyafetle gelebileceklerdir.
  2.  İki haftalık yüz yüze telafi eğitimimize okulumuza 2019-2020 öğretim yılında devam eden , Anasınıfı 4-5-6 yaş, İlkokul 1-2-3-4.  , Ortaokul 5-6-7. sınıf öğrencilerimiz katılacaktır.
  3. İki haftalık bu eğitime  2020-2021 öğretim yılında  okulumuza  yeni  kayıt olan ilkokul 2,3,4 ve ortaokul 5,6,7,8. sınıf öğrencilerimiz  de katılabileceklerdir.
  4. İki haftalık bu eğitime 2020-2021 öğretim yılında 8.sınıf LGS öğrencisi olacak olan öğrencilerimizin katılımı zorunludur.  Diğer öğrencilerin katılımı zorunlu olmamakla beraber biz yeni döneme ön hazırlık yapılarak sağlıklı bir şekilde başlanılması için öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.
  5. İki haftalık bu eğitim süresince okulda yemek hizmeti olacaktır. Servis  hizmeti  güzergah ve o güzergahı kullanacak öğrenci sayısı durumuna bağlı olarak şekillenecektir.
  6. İki haftalık yüzyüze eğitim ders programı 17 Ağustos öncesinde programa katılacak velilerimizle paylaşılacaktır.
  7. Okulumuza 2020-2021 öğretim yılı anasınıflarımıza ve 1.sınıfımıza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz İki haftalık bu eğitime katılmayacaklardır. Bu öğrencilere  26 Ağustos ve 27 Ağustos (Çarşamba ve Perşembe ) günleri iki günlük oryantasyon programı uygulanacaktır.

 

31 AĞUSTOS VE SONRASI  EĞİTİM - ÖĞRETİM DÖNEMİ

  1. 2020-2021 öğretim yılı yeni dönemi 31 Ağustos pazartesi günü başlıyor.
  2. Öğrencilerimiz bu tarihten itibaren okula okul forması ile gelecektir.
  3. Hafta içi beş gün devam edecek derslerimiz  8.45 - 16.20 saatleri arasında  yapılacaktır.
  4. Pandemi süresince okul içindeki işleyişi farklı uygulamalarla sürdürülecektir.
  5. Okul ihtiyaçlarının tamamlanması  ve kılık kıyafet satışı tarih  bilgilendirmeleri okul tarafından  velilere bildirilecektir.

 

PANDEMİ SÜRESİNCE DEVAM EDECEK EĞİTİM -  ÖĞRETİM İÇİN ALINAN TEDBİRLER

Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda vakıfyönetimimizce oluşturulan Pandemi Kurulumuz tarafından Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma rehberi dikkate alınarakaşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. Sınıfların günlük temizlik  ve dezenfekte işlemlerinin kolaylığı ayrıca sınıf ortamının ferahlaması için  ilkokul ve ortaokul sınıflarımızdaki öğrenci dolapları , ilkokul sınıflarımızdaki öğretmen dolapları sınıflardan çıkarıldı. Pandemi  süresince  öğrencilerimiz günlük ders programına bağlı olarak gün içerisinde kullanacakları ders materyallerini  düzenli yanlarında getirip götüreceklerdir.
  2. İlkokul ve ortaokul sınıflarımızda ders  esnasında  öğrenciler arası mesafe oluşturmak için mevcut çiftli sıraların tamamı tekli sıraya çevrildi.
  3. İlkokul katlarında sınıf ve öğrenci yoğunluğunu azaltmak için ortaokulumuzun  dördüncü katında  ilkokul 3. ve ilkokul  4.sınıflarımız için sınıf  düzenlendi.
  4. İlkokulda   mevcut kullanımda her katta 5 sınıf varken pandemi tedbirleri kapsamında her kata 2 ya da 3 sınıf yerleştirildi.
  5. İlkokul sınıflarının rahat havalanmasını sağlamak amacıyla anasınıflarında mevcut olan pencere korkulukları bu sınıflara da yapıldı.
  6. Sınıfların içerisine dezenfektan ve uyarı levha ve yazıları yerleştirildi.
  7. İlkokul ve ortaokulda pandemi sürecinde zil sistemi devre dışı bırakılacak. Okulda gün içerisinde farklı ders ve tenefüs saatleri uygulaması ile tenefüste bahçeyi kullanacak öğrenci yoğunluğu azaltılmış olacak. Aynı şekilde  yemekhane  kullanımının da  da farklı saat uygulamasına geçilecek.
  8. Anasınıflarımızda normal eğitim döneminde 20 kişilik sınıf mevcutları pandemi sebebiyle bu yıl 15 kişiye düşürüldü.
  9. Okulumuzun girişine Dezenfektan paspası konuldu. Okulun her katına  dezenfektan ve uyarı yazıları yerleştirildi.
  10. Okul girişlerinde ateş ölçümü yapılarak giriş sağlanacaktır.
  11. Okulun başladığı gün öğrencilere dağıtılmak üzere içinde kolonya , ıslak mendil , iki maske ve maske takma aparatı bulunan paketler hazırlandı.
  12. Okulda gün içerisinde tüm öğretmenlerimizin , personelimizin ve hemşiremizin öğrencileri yakın takibi devam edecektir.
  13. 2020 - 2021 Öğretim yılında pandemi süresince velilerimizle toplu sınıf toplantılarımız ve seminer  programlarımız genel olarak zoom üzerinden devam ettirilecektir.

 

2020-2021 ÖĞRETİM YILI ANASINIFLARI VE İLKOKUL 1.SINIF SINIF ÖĞRETMENLERİNİN KURA İLE BELİRLENMESİ TAKVİMİ

Her yıl olduğu gibi bu yıldaanasınıflarımızda ve ilkokul 1.sınıflarımızda sınıf öğretmeni seçimi kura ile gerçekleşecektir.Kura çekimi 22 Ağustos Cumartesi günü sosyal mesafeye dikkat edilerek vakıf 1.kat salonumuzda yapılacaktır.

  • Anasınıfları sınıf öğretmeni belirleme kura çekimi : 22 Ağustos Cumartesi   saat 10.30
  • İlkokul 1.Sınıf Sınıf öğretmeni belirleme kura çekimi : 22 Ağustos Cumartesi   saat 11.00

 

Yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor , öğrencilerimizle birlikte sağlık içerisinde her yöndenverimli başarılı bir yıl geçirmeyi ümid ediyoruz.
Selam ve Dua ile.