Telefon
WhatsApp

Teknofest 2023 En İyi Sunum Ödülü ve Türkiye 4.lüğü

✔️Özel İstanbul Mahir Okulları Ortaokul 7.sınıf öğrencileri Sümeyye Akdal, Saliha Yaman ve Yağmur Demirhan , Danışman Öğretmenleri ve aynı zamanda Mahir Okulları Proje Koordinatörü Esma Yurttaş ile birlikte DÖRTNALA TAKIMI olarak "AMONFEN" adını verdikleri projeleri ile Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen Teknofest 2023 Finalinde Eğitim Teknolojileri Kategorisi ilkokul-ortaokul dalında "EN İYİ SUNUM ÖDÜLÜ" ve Türkiye 4.lüğü alarak büyük bir başarıya imza attı.
✔️5 gün süren festivalde 7.sınıf Fen Bilimleri Dersini ve Türk ve İslam Bilim insanlarını konu edinerek bir araya getirdikleri “AMONFEN" adlı oyunla finalist olan DÖRTNALA TAKIMI, eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan oyunlarında öncelikli olarak öğrencilerin LGS, YKS gibi sınavlarda da karşılarına çıkacak temel kavramları belirleyip bu kavramlar üzerinden hazırladıkları soru kartlarında kolay-orta-zor seviye ayrımı yapıp her seviyeye göre ayrı renk, süre, puan oluşturdu. Soyut kavramları öğrencilerin algılamasını kolaylaştırmak için AR UYGULAMASI SORU KARTLARI hazırlayıp, AR uygulaması ile soyut kavramların 3B modellerini görme, zihinlerde somutlaştırma sağlandı. Türk-Müslüman Bilim insanlarından oluşan YERYÜZÜNDEN GÖKLERE soru kartları ile öğrencilerin köklerimizi öğrenerek, vizyonlarını açabilmeleri hedeflendi. GEZEGEN KARTLARI ve tuzaklarla oyunda rekabet duygusu sağlanmış oldu ve oyuna eğlence katıldı. Para tasarımları da TÜRK ve İSLAM Bilim insanlarımıza göre tasarlandı.
✔️Tasarımındaki tüm detayların birbirini tamamladığı oyunu jüriye ve misafirlere en güzel şekilde sunan Özel İstanbul Mahir Okulları 7.sınıf öğrencileri ve Proje Danışmanı ESMA YURTTAŞ Hocamızı elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.
✔️Ayrıca projenin hazırlık aşamasında her türlü desteği sağlayan Okul Müdürümüz Mustafa Ertürk'e, Vakıf Müdürümüz Mehmet Akif Ertürk'e, Grafik ve Tasarım Sorumlumuz Enise Özçelik'e,
Ahşap Ustamız Recep Çakır'a , Hemşiremiz Pınar Aydın'a , öğrencilerimizin aileleri ve gönlü ve duası takımımızla olan herkese teşekkür ediyoruz.