Telefon
WhatsApp

istanbul Mahir Okuyor

Okuyan Bir Nesil - Okuyan İstanbul Mahirli –

Okumanın nedenli önemli olduğunu biliyor , kitap okuma oranının yüksek olduğu ülkelerdeki  başarı ve gelişmenin farklılığını da gayet net bir şekilde görebiliyoruz. Bu nedenle öğrencilerimize okulumuzda  olarak kitap okuma saatleri oluşturuyor  ve bu esnada öğretmenlerimizle birlikte kitap okunmasını sağlıyoruz.  Bir yıl boyunca okunacak kitapları ise  Tüm zümrelerle istişare ederek belirliyoruz.

Kitap okuma etkinliğimiz  bu yılda  okuma saatlerimizle devam ediyor. İlkokul öğrencilerimiz her gün  1.dersin  ilk 15 dakikasında ,  Ortaokul öğrencilerimiz her hafta farklı bir ders saatinin ilk 15 dakikasında öğretmenleri ile birlikte kitap okuyorlar.  İlkokul 1.sınıf öğrencilerimiz okuma saatlerini sınıf öğretmenlerinin okuduğu hikayeyi dinleyerek geçirirken , anasınıfları  da  öğretmenlerini dinleme ya da kitap inceleme ile muhakkak kitap etkinliği gerçekleştiriyorlar.

Velilerimizin kitap okuma çalışmalarımıza  evde yapacakları kitap okuma saatleri ile destek vermelerini bekliyoruz.  Unutulmamalı ki , teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çocukların ellerine verilen cihazlar birçok yönden olduğu gibi  onların  zihinlerine de çok  zarar vermekte , kitaplar ise özellikle akademik derslerinde başarılarını artıracak güzelliklere vesile olmaktadır.