Telefon
WhatsApp

MAHİR OKULLARINDA TATBİKAT ZAMANI

✔️ 1-7 Mart deprem haftası olması sebebiyle öğrencilerimizi bilinçlendirmek üzere yapılan AFET FARKINDALIK TATBİKATI 06 Mart 2024 Çarşamba günü başarıyla tamamlandı.

✔️Tatbikatı gerçekleştirilen 8 İHH ARAMA KURTARMA personeli beraberlerinde , Era ve Angel adlı iki arama kurtarma K-9 köpeğini ve enkaz kırım araçlarını da getirdiler.

✔️Konferans salonunda öğrenci, öğretmen ve personelimiz için 11.00 de başlayan farkındalık eğitiminin ilk bölümü ilkokul, ikinci bölümü ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleşti.

✔️Daha sonra okul bahçesinde 14.00'de siren çalmasıyla uygulama aşamasına geçildi. Tatbikatta öğrencilere çök-kapan-tutun uygulatıldıktan sonra toplanma alanına inilme ve binanın tahliye edilmesi gerçekleşti.

✔️ Okul bahçesinde toplanan öğrencilere arama kurtarma K-9 köpeği Angel kısa bir gösteri sergiledi. Yangın tatbikatı yapılması ve kırım aracının tanıtımı ile tatbikat sona erdi.

✔️Tatbikatı gerçekleştiren İHH ARAMA KURTARMA ekibine, tatbikatın sağlıkla tamamlanmasını sağlayan idarecilerimize, öğretmen, öğrenci ve okul personelimize teşekkür ederiz.

#tatbikat #aramakurtarma #k9 #deprem #afet #farkındalıkeğitimi #ihharamakurtarma #mahirokulları @ihhinsaniyardim @ihharamakurtarmaistanbul