Telefon
WhatsApp

Robot Tasarım Yarışması Birincisiyiz 2022

First Lego League Challenge
✔️Özel İstanbul Mahir Ortaokulu 5.ve 6. Sınıf öğrencilerimizden oluşan Mahirler Lego Takımımız dünya çapında yapılan First Lego League Challenge yarışmasının Türkiye ayağını takip eden Bilim Kahramanları Derneği Lego yarışmalarına 5-6 Mart tarihlerinde katıldı.

✔️Lego yarışmalarında 6.turnuva haftası ortaokul takımlarına yönelikti. Öğrencilerimiz kendilerine verilen saatlerde canlı yayında online olarak Cumartesi günü jüri tarafından soruları cevaplandırıp hazırladıkları robotun verilen görevi yapmalarını sağladılar.

✔️Cumartesi üç oturumda ayrı ayrı yarışmalara katılan öğrencilerimiz yarışma aralarında da heyecanla robotla antreman yapmayı sürdürdüler.

✔️Pazar günü ise yine jürinin sorularına çalışmalarının tüm aşamalarına dair bilgileri hazırladıkları sunum eşliğinde cevap verdiler.

✔️Kasım ayında Mahir Maker derslerine başlayan öğrenciler içerisinden seçilen lego yarışma grubu öğrencilerimiz ilk defa katıldıkları bu yarışma sürecinde yazılım, kodlama ve lego ile ilgili güzel kazanım elde etmenin yanında takım ruhu ve birlikte çalışmanın keyfini ayrıca bir konuda başarı elde etmek isteniyorsa bunun için fedakarlık gerektiğini de yaşayarak öğrendiler.

✔️54 takımın yarıştığı yarışmanın sonuçları 7 Mart Pazartesi akşamı 20.00 da açıklandı.

Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge Programı CARGO CONNECT Sezonu 5. Ortaokul ve 6. Ortaokul Yerel Turnuvaları'na katılan MAHİRLER LEGO TAKIMIMIZ ROBOT TASARIM DALINDA 1.lik ödülü kazandı.

✔️Turnuvaya katılan 54 takım arasında ilk defa katıldıkları ve de kısa sürede hazırlandıkları yarışma sonunda böylesine özel bir kategoride 1.lik kazanan öğrencilerimiz MAHİR olduklarını da göstermiş oldular.

✔️Kayıt sürecinden turnuva anına kadar göstermiş oldukları çaba, özveri ve emekleri için öğrencilerimizi, ailelerini, Mahir Maker öğretmenlerini özellikle de bu sürecin en önemli destekçisi okul müdürümüz Mustafa Ertürk hocamızı tebrik ediyoruz.

✔️Bizleri böylesine güzel bir başarı ile sevindiren, gururlandıran MAHİRLER… Yolunuz açık olsun. Başarılarınız daim olsun.

✔️5. Ortaokul Yerel Turnuvası ve 6. Ortaokul Yerel Turnuvası ödül töreni 7 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'de Bilim Kahramanları Vakfı Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Vakıf yönetimi ve turnuvada emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyoruz.