Telefon
WhatsApp

Anneler Okuyor Projesi

 Özel İstanbul Mahir Anneleri Okuyor Projesi

            Bazen günlük işlerimizin yoğunluğu, bazen de motivasyon eksikliği nedeni ile düzenli kitap okumakta zorlanıyoruz. Oysaki çocuklarımız düzenli kitap okuma alışkanlığına sahip olmasını çok istiyoruz. Bu nedenle hem kendimiz hem de çocuklarımıza örnek olabilmek için Özel İstanbul Medeniyet Ailesi olarak, Uzman Psikolog Yasemin Eyigün ile birlikte "Anneler Okuyor Projesi" 'ni hayata geçirmeye karar verdik.

Projenin Kısa Tanımı:

 Bu proje Özel İstanbul Medeniyet İlk-Ortaokulu  ve Uzman Psikolog Yasemin Eyigün tarafından geliştirilmiş olup kitap okuma alışkanlığının ailede yaygınlaşması için annelerin öncülüğünde gerçekleştirilecektir. Ayda 1 kere grup toplantıları yapılarak, o ay içerisinde önceden belirlenmiş ve okunmuş olan kitabın değerlendirilmesi yapılacaktır.

Projenin Amacı:

Bu projenin öncelikli amacı, annelerin düzenli kitap okuma alışkanlığı elde etmelerine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda çocuk gelişimi, psikolojisi ve eğitimi gibi alanlarda okunacak eserler ile annelerin, çocuklarının dünyalarına daha çok girebilmelerini, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmelerini sağlamak ve anne-çocuk iletişimini arttırmak hedeflenmektedir. Belirli kişi sayısı ile oluşturulacak grup ortamında, annelerin okudukları kitaplar ve kendi düşünceleri ile ilgili paylaşımları birbirlerine oldukça katkı sağlayacaktır. Bazen tavsiye veren bazen ise tavsiye alan konumunda olmak, grup içerisinde ki işbirliğini, annelerin baş etme gücünü arttıracaktır. Uzman bir psikolog eşliğinde yapılacak olan kitap değerlendirmeleri, katılımcılara hem kitapla ilgili hem de uygulamakta zorlandıkları alanlar ve merak ettikleri psikolojik konular hakkında konuşma fırsatı oluşturacaktır.

Projenin Hedefleri:

Düzenli kitap okumakta zorlanan anneler için, bu alışkanlığı kazanmak adına bir okuma grubunun parçası olmak çok motive edici olacaktır. Bu projenin öncelikli hedefi, düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanacak annelerin için, hem kendi ruh dünyalarını daha iyi tanımalarının hem de çocuklarının ruhsal ihtiyaçlarını fark edip, onlarla daha kuvvetli ilişkiler kurabilmelerinin yollarını öğrenmektir. Bu proje ile düzenli kitap okuyan anneler, düşüncelerini tartışma, bakış açılarını genişletme ve birbirlerinin düşüncelerinden faydalanma imkânı bulacaklardır.

Projenin Çalışma Planı:

Proje Ekim Ayında başlayacak olup, her ay 1 kitap bitirme şeklinde planlanmıştır. Ayda 1 gün  belirtilen takvime bağlı kalınarak , 18:00-20:00 saatleri arasında, anneler ile 2 saatlik kitap değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.  Mayıs ayı Ramazan ayına geldiği için bu ay toplanılmayacaktır.

Katılmak isteyen çalışan annelerin de projeye dâhil olabilmesi için akşam saatleri seçilmiştir. Bu şekilde Haziran ayına kadar 8 kitap okunması ve 2 şer saatlik değerlendirmeler ile 16 saatlik değerlendirme oturumuna katılım planlanmaktadır. Grup toplantı tarihleri aşağıda yer almaktadır;

1.Oturum: 11 Ekim Cuma 18:00-20:00 (Grup katılımcılarının birbirleri ve psikologla tanışması ile beraber okunacak kitabın belirlenmesi planlanmaktadır.)

2.Oturum: 14 Kasım Perşembe 18:00-20:00

3.Oturum: 5 Aralık Perşembe 18:00-20:00

4.Oturum: 9 Ocak Perşembe 18:00-20:00

5.Oturum: 6 Şubat Perşembe 18:00-20:00

6.Oturum: 12 Mart Perşembe 18:00-20:00

7.Oturum: 16 Nisan Perşembe 18:00-20:00

8. Oturum: 4 Haziran Perşembe 18:00-20:00

Katılım ve kabul koşulları:  

Projeye sadece Özel İstanbul Medeniyet velileri katılabilir. Grup paylaşımlarının verimli olabilmesi adına katılım sayısı 30 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Bu nedenle ilk başvuru yapan 30 kişi alınacaktır. Projeye düzenli katılım çok önemlidir. Bu yüzden, 2 seferden daha fazla devamsızlık yapan katılımcılar gruptan çıkarılmak zorunda kalacaklardır. Projeye misafir ya da çocukla katılım olmayacaktır. Katılım ücretsizdir. Başvurular, başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Projenin sonunda düzenli katılım sağlayan annelere sürpriz bir tören ile katılım belgeleri teslim edilecektir.

Neden bu projeye katılmalıyım?

  • Düzenli kitap okuma alışkanlığı elde edebilmek için,
  • Kitap okuma konusunda çocuklarına rol model olabilmek için,
  • Katılımcı annelerin ihtiyaçlarına göre belirlenecek kitapları düzenli okuyarak kişisel gelişimine katkı sağlamak için,
  • Kendi ruhsal dünyanı daha iyi tanımak, anlamak için,
  • Benzer problemler yaşayan anneler ile bir araya gelip çözüm üretebilecekleri toplantılara katılıp aile içerisinde değişiklik oluşturabilmek için,
  • Ayda 1 kez uzman bir psikolog ile bir araya gelip merak ettiklerini sorabilmek için,
  • Grup halinde kitap okumanın oluşturacağı motivasyon ile yıl sonuna kadar en az 8 kitap bitirmiş olabilmek için,
  • Öğrenme ve merak duygularını canlı tutmak ve bu süreçten kazandığı bilgilerle problemlerle daha kolay başa çıkabilen, duygusal olarak daha güçlü bir anne olabilmek için seni aramızda görmekten mutluluk duyacağız. 

 

Projeye Katılım durumunuz en geç6 Ekim 2019 tarihine kadar whatsap mesaj yoluyla müdür yardımcımız Havva Ertürk?e bildirmeniz gerekmektedir. ( 0 533 620 43 67)

Adınız soyadınız ve hangi öğrencinin velisi olduğunuz bilgisini vermeniz yeterlidir.

(Katılım kişi sayısı ile sınırlı olduğu için başvurular öncelik sırasına göre değerlendirilecektir.)