Telefon
WhatsApp

Kırgızistan Süt Keçisi Projesi 2023

✔️31 Temmuz Pazartesi başlanılan ve 8 Ağustos
Salı günü tamamlanan Kırgızistan Süt Keçisi Projesi yardım kampanyamızda 21 yetim ailesine geçimlerini hayvancılık ile sağlamalarına yarayacak süt keçilerini altı aylık yemleri ile beraber dağıtılabileceğimiz bağış toplandı. (155.730 TL + 5780 Dolar)

✔️Okul müdürümüz ve müdür yardımcımız 10 Ağustos Perşembe sabahı başlayıp 12 Ağustos Cumartesi akşamı tamamlanan İHH Kırgızistan programındaki ekipte yer alarak hem İHH "İyilikte yarışan sınıflar" projesi kapsamında desteklenen yetim ailelerine sponsorluk bağışlarının teslimine hem de 21 ailenin her birine toplanan bağışla alınan süt keçisi teslimine katılıp şahit oldular. Ailelere altı aylık yemler de kısa süre içinde Kırgızistan İnsanlığa Yardım Vakfı tarafından temin edilip teslim edilecek. (Her aileye 50 balya saman + iki çuval yem)

✔️Okul idarecilerimiz ve beraberlerindeki ekip, Kırgızistan İnsanlığa Yardım Vakfı tarafından titizlikle seçilen ailelere keçi teslimi için uzun yolculuklar yapıp Bişkek'in köylerinden , Tokmok'un köylerine birçok köye ziyarette bulundular. Ailelerde yaşanan mutluluk ve heyecanı tarifsiz diye anlatan hocalarımız, iyiliği ulaştırdıkları evlerde küçük büyük herkesten bu yardım kampanyasına katkı sağlayanlar için dua aldılar.

✔️İHH Kırgızistan partneri olan vakfın yönetimi ile değerlendirme toplantılarına da katılan hocalarımız şahitlik ve keçi teslimi vazifelerini tamamlayarak 13 Ağustos Pazar sabahı İstanbul'a döndüler.

✔️Okulumuza böyle güzel bir projeyi gerçekleştirme ve yetim sponsorlukları ödemesine şahit olma fırsatı veren başta İHH Başkan Yardımcısı Reşad Başer olmak üzere tüm İHH yönetimine ve programı hazırlayan İstanbul ve uygulama noktasında ilgi ve güler yüzlülüğünü eksik etmeyen Kırgızistan ekiplerine teşekkür ediyoruz.

✔️Mahir Okulları Kırgızistan Süt Keçisi Projesine az çok demeden katkı sunan tüm veli, öğrenci, öğretmen, personel ve dostlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Allah niyetlerini ve hayırlarını kabul eylesin.

✔️Rabbimiz yolu iyilikten yana olan herkesin yolunu açık eylesin. Amin